Nya sånger från Näset

Köp skivan här i shoppen eller lyssna och köp den på iTunes, Spotify mfl.

2003 kom jag ut med CDn »Sånger från Näset«. Den byggde helt på material som skrivits och komponerats av kulturpersonligheter som bott och verkat på Falsterbonäset. CDn blev en stor succé och trycktes i tre upplagor! Sedan dess har jag gjort en rad olika CD med visor, swing, country samt seriös gitarrmusik. I samtliga produktioner har min son Tobias haft en stor del i vad som skapades, både som gitarrist och arrangör, men även som inspelningstekniker. Han har varit mig till ovärderlig hjälp.

I mer än tjugo år framträdde jag och min syster Ulla ”Sniff” tillsammans med våran far Ulrik som med sin varma danska dialekt ofta sa »At få lov til at arbejde med sine egne børn er det største man som far kan opleve!« Som ung förstod jag inte alls vad han menade, men idag känner jag precis som han gjorde då.

Efter succén med CDn »Sånger från Näset« lovade jag mig själv att aldrig göra en uppföljare, men när Tobias förra året sa »Borde vi ändå inte göra en ny CD med sånger från Näset?« väcktes lusten. Det fanns ju, trots allt, väldigt många ämnen och mycket fint material kvar att ta tag i. Så jag satte igång att samla andras och eget material som kändes rätt. Det är för mig extra roligt att CDn kommer ut just detta år 2017 då vår inspirerande familjebostad i Ljunghusen, som genom åren har gästats av en rad stora kulturpersonligheter, fyller 100 år!